- 10 vellen lasagne
- 100 g (geraspte) kaas
- peper en zout
- 1 theelepel suiker
- 1/2 blikje tomatenpuree
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1 eetlepel verse Tijm, peterselie, rozemarijn, dragon
- 2 teentjes knoflook
- 300 g gehakt gemengd
- 2 uien
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 zak verse spinazie
- 1/2 Spaanse peper zonder zaadjes
- 1/2 bakje champignons
- 1/2 rode paprika
- peper en zout
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 lente uitjes
- 50 g roomboter
- 50 g bloem
- 500 ml melk
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- peper en zout
Maak de Bechamelsaus klaar (boven laag):
Maak eerst een roux klaar:
Smelt boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur.
Meng er de bloem door en laat op laag vuur 3 min. garen.
Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe.
Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen.
Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken.
Breng op smaak met peper, nootmuskaat en zout.
Rasp de kaas.
Maak de eerste laag klaar:
Hak de tijm, peterselie, rozemarijn, dragon en knoflook samen.
Snijd de uien in blokjes.
Bak in een koekenpan met olijfolie, de uien samen met het gehakt.
Voeg de kruiden toe en bak nog 2 minuten.
Voeg de tomatenblokjes, de suiker en de tomatenpuree toe, breng op smaak met peper en zout en laat 10 minuten zacht koken.
Snijd de paprika en de Spaanse peper in blokjes.
Snijd de lente uitjes in ringetjes.
Snijd de champignons in plakjes.
Bak in een wok met olijfolie, de Spaanse peper samen met de champignons en de paprika.
Voeg de spinazie toe en bak tot de spinazie geslonken is.
Breng op smaak met peper en zout.
Bouw nu je lasagne:
Verdeel in een ovenschaal het gehaktmengsel (1e laag).
Doe 5 vellen lasagne bovenop.
Verdeel nu het spinazie mengsel op de lasagne (2e laag).
Doe 5 vellen lasagne bovenop.
Verdeel nu de Bechamelsaus op de lasagne.
Verdeel de kaas op de Bechamelsaus.
Zet de lasagne in de oven op 180 graden, 30 minuten.