- 1 bloemkool
- 100 g rode linzen
- 1 bouillon blokje (groenten)
- 4 wortels
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 spaanse peper
- 20 g verse peterselie
- 1 theelepel komijn poeder
- 1 theelepel kerrie poeder
- 1 theelepel kurkuma poeder
- Peper en zout
- 1 eetlepel olie
- Om te serveren, 200 ml crème fraiche of Griekse yoghurt
Dal is een curry van groenten.
Lekker vegetarisch.
Kook de linzen in ruim water met een bouillon blokje, 1 uur.
Snijd in roosjes de bloemenkool en kook ze in ruim water met zout, 20 minuten.
Snijd de wortelen in plakjes en kook ze in ruim water met zout.
Snijd de ui in blokjes, hak de knoflook en de peterselie fijn en de peper in ringetjes.
Giet de groenten af.
Verwarm de olie in een wok en fruit de ui, de knoflook, de peterselie en de peper erin.
Voeg de kurkuma, de komijnpoeder, de kerriepoeder en bak nog een paar minuten.
Voeg nu de groenten, zet het vuur laag en laat nog 15 minuten pruttelen.
Serveer de dal met crème fraiche of yoghurt.