Heerlijke malse kip stukjes in een romige, spicy tomatensaus. Er zijn verschillende recepten van boterkip maar dit recept heb ik zelf aangepast aan mijn smaak. Maak de kip in de marinade klaar: Snijd de kipfilets in blokjes en doe ze in een kom. Hak de knoflook en de gember fijn.   Lees verder...

Categorie: Kip, Gevogelte

Dal is een curry van groenten. Lekker vegetarisch.  Kook de linzen in ruim water met een bouillon blokje, 1 uur. Snijd in roosjes de bloemenkool en kook ze in ruim water met zout, 20 minuten. Snijd de wortelen in  plakjes en kook ze in ruim water met zout. Snijd de   Lees verder...

Geïnspireerd door diverse, lekkere gerechten uit India, heb ik mijn eigen recept verzonnen. De kip is mals geworden, de saus is zacht, romig, kruidig en pittig maar niet te heet. Snijd de paprika’s in blokjes. Snijd de uien in blokjes. Snijd de Spaanse peper in ringetjes. Hak of rasp de gember. Hak de   Lees verder...

Categorie: Kip, Gevogelte

Raita is een dipsaus die bij pikante gerechten wordt geserveerd. Lekker fris door de komkommer en de munt. Rasp de komkommer. Hak samen de knoflook, de koriander en de munt blaadjes. Klop de yoghurt los. Voeg desgewenst een heel klein beetje peper en zout toe. Meng er komkommer, komijn, koriander, knoflook, munt en suiker door.   Lees verder...

Categorie: Dipsaus, spread

Dahl is een pikkant gerecht uit de Indiase keuken en uit Nepal. De linzen worden met veel kruiden en specerijen tot een soep of brij gekookt. Dahl wordt met rijst, naan (brood), raita en groenten geserveerd. Rijk aan eiwitten en proteïnes, is dahl een perfect gerecht voor vegetariërs en voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgt.   Lees verder...

Categorie: Groenten

Raita is een koud, fris sausje. Het wordt in India bij pittige curry’s geserveerd. Perfect als frisse tegenhanger van de pikante pepers. De bekendste Raita variant is komkommer Raita die op de Griekse Tzatziki saus lijkt. Raita is ook lekker bij vlees of bij Barbecue.   Hak samen in een keuken machine   Lees verder...

Categorie: Dipsaus, spread

Snijd de kipfilets en de ui in blokjes. Snijd de lente uitjes en de Spaanse peper (zonder de zaden) en de knoflook fijn. Snijd de champignons in schijven. Verwarm de margarine in een koekenpan. Bak erin, de ui, de champignons en de kipfilets blokjes. Voeg de lente uitjes, de knoflook   Lees verder...

Categorie: Kip, Gevogelte

Kook de aardappelblokjes en de bloemkool roosjes in ruim water met zout, 20 minuten. Verwarm in een hapjespan of een wok de Tikka Masala. Schep de bloemkool, de aardappelblokjes en de tomatenblokjes erdoor en bak 2-3 min. Voeg de bouillon toe en laat de curry afgedekt 15-20 min. zachtjes sudderen   Lees verder...

Categorie: Groenten

Dit recept is geïnspireerd op dit van Jamie Oliver. Jamie gebruikt wel gedroogde kokos maar ik had het niet in mijn voorraadkast.   Snijd de Spaanse peper in ringetjes. Snijd de knoflook, de koriander en gember heel fijn. Pureer alle ingrediënten of maak ze fijn in een vijzel. Breng op smaak met peper.

Nieuwste recepten

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties