Ingredienten
  • 1/2 of 1 eendenborst per persoon
  • 2 Spaanse pepers
  • 1 bosje verse munt
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 2 eetlepels rozemarijn
  • 2 eetlepels vijfkruidenpoeder
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 4 personen

Dit recept is heel simpel en zo lekker. Je hoeft niet bang te zijn dat te heet is. Als je de zaden die in de Spaanse pepers zitten niet gebruikt, valt de pittige smaak wel mee want de munt zorgt voor frisheid en verkoeling in je mond. Dit recept is met eendenborst maar eigenlijk, kun je kiezen voor een ander gebakken stuk vlees of gegrild vlees, bijvoorbeeld op de barbecue. Serveer het vlees met grote croutons en een frisse salade.

Kerf de eendenborstfilets aan de vet kant ruitvormig in.

Wrijf de ingekerfde kant in met vijfkruidenpoeder, wat olijfolie, zout en peper.

Verhit een koekenpan zonder vet en bak de eendenborstfilets circa 6 minuten op de vetkant tot de vet goudbruin en krokant is.

Doe het vuur uit en zet de eendenborsten in een bord.

11005783_991925700836092_1190810252_nDoe de zaden van de Spaanse pepers af door de pepers stevig in je handen te rollen.

Daarna halveer ze en spoel de zaden onder de kraan weg.

Hak de Spaanse pepers samen met de munt en de rozemarijn heel fijn.

Meng 4 eetlepels olijfolie samen met het Spaanse peper-mengsel.

Verhit opnieuw de koekenpan en bak de eendenborsten op de vleeskant, 3 minuten voor rosé vlees en iets langer als je het vlees iets meer gaar wil.

Snijd de eendenborsten in repen.

Verdeel het Spaanse peper-mengsel bovenop en serveer direct.

11015273_991930520835610_1777600264_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Sla wraps met..

Datum: 28 - 12 - 2024

0 reacties

Romige kip pasta

Datum: 9 - 12 - 2024

0 reacties

Zalm, surimi en..

Datum: 6 - 12 - 2024

0 reacties