- 4 eieren
- 50 g verse spinazie
- 1/4 Spaanse peper zonder pit
- 1/2 pakje gerookte zalm
- 1/2 rode paprika
- 3 lente uitjes
- peper en zout
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Vet een bakpapier vel met olie (of met kokos olie) in en zet het vel op een ovenplaat.
Snijd de zalm in reepjes.
Snijd de paprika in blokjes.
Snijd de lente uitjes in ringetjes.
Hak de Spaanse peper en de spinazie fijn.
Splits de eieren.
Bewaar elk dooier in verschillend schaaltjes.
Doe de eiwitten in een grote kom met een snufje zout en klop met een mixer tot ze heel stijf wordt, zo’n 3-5 minuten.
Meng de zalm, de paprika, de lente uitjes met de peper.
Breng goed op smaak met peper en zout.
Meng ze heel voorzichtig met de eiwitten.
Schep 4 wolken van eiwit op het bakpapier, op ruime afstand.
Maak in het middel van de wolken een kuil.
Zet ze in de oven, bak ze 4 minuten en halen ze uit de oven.
Giet voorzichtig in elke kuiltje een eierdooier.
Zet de wolken opnieuw in de oven en bak ze 4 minuten.
Haal de wolken uit de oven en serveer direct.