Door: Dominique op 30 - 03 - 2016 in de categorie Healthy /koolhydraatarm Food, Lunch en Ontbijt
Ingredienten
  • 4 eieren
  • 1/4 Spaanse peper zonder pit
  • 1/2 pakje Italiaanse rauwe ham
  • 1/2 rode paprika
  • 3 lente uitjes
  • 2 eetlepels verse basilicum
  • peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 8 min. Portie(s): 4 personen

Verwarm de oven op 200 graden voor.
Vet een bakpapier vel met olie (of met kokos olie) in en zet het vel op een ovenplaat.

Snijd de ham in reepjes.
Snijd de paprika en tomaatjes in blokjes.
Snijd de lente uitjes in ringetjes.
Hak de Spaanse peper en de basilicum fijn.

Splits de eieren.
Bewaar elk dooier in verschillend schaaltjes.

Doe de eiwitten in een grote kom met een snufje zout en klop met een mixer tot ze heel stijf wordt, zo’n 3-5 minuten.

Meng samen de ham, de paprika, de tomaatjes, de basilicum, de lente uitjes en de peper.
Breng goed op smaak met peper en zout.

Meng ze heel voorzichtig met de eiwitten.

12721867_1224299824265344_912724868_nSchep 4 wolken van eiwit op het bakpapier, op ruime afstand.
Maak in het middel van de wolken een kuil.

Zet ze in de oven, bak ze 4 minuten en halen ze uit de oven.

Giet voorzichtig in elke kuiltje een eierdooier.
Zet de wolken opnieuw in de oven en bak ze 4 minuten.

 

 

Haal de wolken uit de oven en serveer direct.

12921995_1224306547598005_1664963541_o

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Stoofperen

Datum: 9 - 11 - 2024

0 reacties

Kerst cramberries boter

Datum: 7 - 11 - 2024

0 reacties

Pompoen Truffels

Datum: 29 - 10 - 2024

0 reacties

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties