- 500 g Mascarpone
- 500 ml slagroom
- 2 dozen Ferrero rocher
- 1 potje hazelnoten pasta ( Nutella)
- 200 g pecanoten
- 1 kleine kant en klare marbré cake
- 2 chocolade muffins
- 1 flesje chocoladesaus
- Poedersuiker
- 1 trifle vaas of 8 verrines
Kerstmis menu
Zelfverzonnen trifle recept met opgeklopte mascarpone en nutella, slagroom, pecan noten, marbré cake, muffin chocolade en natuurlijk Ferrero rocher bonbons.
Je kan het toetje een dag van tevoren maken.
Je kan het toetje in kleine verrines (glaasjes)serveren of in een trifle bol.
(grote glazen vaas op voet, hier Deli & Deco van Bol.com)
Ideaal toetje voor kerstmis!
Klop de mascarpone samen met de Nutella (hazelnoten pasta) tot een luchtige massa.
Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels poedersuiker.
Spatel 1/4 van de slagroom door de Nutella crème.
Halveer de Ferrero rocher bonbons.
Bewaar 8 hele bonbons voor de decoratie.
Snijd de marmer cake in plakjes.
Met de ring, snijd een cirkel in elk plakje.
Halveer de plakjes.
Scheur de rest van de marmer cake.
Nu maak je de trifle.
Doe de nougatine op de bodem van de vaas.
Dan zet je de halve cirkels cake tegen de wand en verdeel middenin de restant van cake die waren uit de uitgesneden cirkels kwamen.
Bewaar 5 halve cirkels cake nog.
Verdeel de helft van de nutella crème erop.
Doe de halve rocher bonbons tegen de wand van de vaas.
Verdeel middenin een paar rochers gesneden in stukjes.
Verdeel nu de slagroom erop.
Plaats middenin 2 muffins en de pecanoten, (in stukjes gesneden)
Plaats tegen de wand, 5 halve cirkels cake en 5 halve rochers.
Nu strijk erop de rest van de Nutella crème.
Decoreer met chocoladesaus en hele rochers.
Zet 4 uur minimum, afgedekt in de koelkast.