- 500 g bloem
- 1 zakje droge gist
- 10 g zout
- 1 bakje rozemarijn
- 1 bakje tijm
- 50 g Parmezaanse kaas
- 1 ui
- 2 el olijfolie
- 320 ml lauwe water
Ik vind Focaccia een lekkere brood maar vind vaak de kant en klare broden uit de supermarkten of te zout, of te vet of te droog…
Ik heb op internet, een leuk recept gezocht en dit leek me heel lekker…
Dit is mijn eigen versie….
Meng bloem, gist, olie en het water door elkaar met een houten lepel.
Hak de ui samen met de kruiden heel fijn.
Voeg de kaas, de kruiden en de ui aan het deeg toe.
Kneed met je handen tot een soepel deeg.
Voeg na 5 minuten het zout toe.
Als het deeg te nat is kun je wat bloem toevoegen of wat water wanneer het te droog is.
Leg het deeg op een bakpapier, rol het uit. Het deeg moet een ovaal vorm krijgen.
Versier het deeg met rozemarijn, maak streepjes met een mes en bestrooi wat grove zout erop.
Dek het deeg af en laat in ongeveer een uur tot dubbel volume rijzen op kamertemperatuur.
Vet een stuk bakpapier in met olie en bedek hier het deeg mee.
Laat 60 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 240°C.
Bak de focaccia in 30 minuten gaar in het midden van de oven tot deze mooi goudbruin is.
Laat ongeveer 15 minuten afkoelen op een rooster.