Door: Dominique op 6 - 01 - 2016 in de categorie Cakes, Nagerechten
Ingredienten
  • 350 g bloem
  • 85 ml melk
  • 70 g roomboter
  • 1 zakje droge gist
  • 1 snufje zout
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels fleurs d'oranger (Marokkaanse winkel)
Afwerking
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 2 personen

galette-des-roisOp 6 januari, is de Epifanie (3 koningen) een christelijke feestdag, die elk jaar wordt gevierd. De 3 koningen gingen Jezus, de pasgeboren koning der Joden zoeken en vonden hem in Bethlehem.
In Frankrijk wordt Epifanie in de keuken gevierd, door crêpes, beignets of Galette des rois te bereiden. Er wordt binnen de Galette, een beeldje verstopt, wie het beeldje krijgt, wordt koning of koningin en mag een papier kroon op zijn/haar hoofd zetten.

Meng alle ingrediënten samen en kneed tot een soepel deeg.
Laat het deeg, onder een theedoek, minimaal 4 uur.

12483079_1169964563032204_701306760_oMaak de Gekonfijte sinaasappelen klaar en laat ze op een bakpapier vel afkoelen.

 

 

 

 

Verwarm de oven op 180 graden voor.

12490365_1169979099697417_296857041_oMaak met je vuist een gat in de middel van het deeg en maak het gat groter met je handen.

 

 

 

 

 

Bestrijk de Galette met een opgeklopt eigeel en verdeel de kristal suiker erop.

Bak de Galette in de oven, 20 minuten.
Laat de Galette afkoelen en versier hem met de gekonfijte sinaasappelen.

12498535_1170040089691318_1889613971_n

12510662_1170040556357938_1343369665_o

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Crispy smashed potatoes

Datum: 19 - 11 - 2024

2 reacties

Wilof lasagne met..

Datum: 14 - 11 - 2024

0 reacties

Zwarte bonen en..

Datum: 14 - 11 - 2024

0 reacties