- 125 g roomboter
- 200 g suiker
- 250 g bloem
- 4 eieren
- 6 eetlepels melk
- 1 zakje bakpoeder
- 1 snufje zout
- 1 zakje vanille suiker of 1 theelepeltje vanille extract
- 25 g cacaopoeder
- Boter en bloem voor de cake vorm
Zet een pan met water op het vuur, zet een kommetje erop.
Verwarm de boter en de suiker samen en roer tot een iets wit glad beslag.
Doe de boter uit het vuur en laat hem 3 minuten afkoelen.
Splits de eieren.
Voeg de eierdooiers, een per een, aan het beslag toe.
Roer er de melk door.
Voeg,beetje bij beetje, de bloem en de bakpoeder toe.
Klop de eiwitten stijf, met een snufje zout.
Voeg, heel voorzichtig ( van beneden naar boven) de eiwitten aan het beslag.
Roer heel voorzichtig tot de eiwitten opgenomen zijn.
Verdeel het beslag in 2 kommen.
Voeg de vanillesuiker in een kom en in de 2e, heel voorzichtig, de cacaopoeder.
Het cacao beslag is steviger dan het vanille beslag,dat is normaal.
Beboter een cakevorm met boter en bloem.
Verwarm de oven op 160 graden voor.
1e laag:
Doe een lepel vanille beslag, een lepel cacao beslag, een lepel vanille beslag, een lepel cacao…
2e laag:
Waar je een lepel vanille lepel, doe je een cacaolepel, op de cacao beslag doe je een lepel vanille beslag, enzovoort…
Zet de cake in de oven, 55 minuten.
Na 50 minuten check of de cake is gaar.
Laat de cake even afkoelen.