- 2 bakjes cherrytomaten
- 20 teentjes knoflook
- 1/2 bos tijm
- 4 el olijfolie
- 4 el honing
- Bakpapier
- Zout en peper
- 1 glas olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 4 blaadjes basilicum
- verse tijm
Halveer de cherrytomaten.
Pel de knoflook.
Breek de tijm in stukjes.
Mix met je handen de cherrytomaten samen met de knoflook, tijm, olijfolie, honing een beetje zout en versgemalen peper.
Leg de tomaten met de open kant naar boven in een bakplaat met bakpapier erop in de oven.
Droog de tomaten in circa 3-4 uur op 160 ºC.
Kijk regelmatig in de oven.
Vul een weckpot met de zongedroogde tomaten, basilicum blaadjes, tijm en 2 teentjes knoflook en schenk er olijfolie bij totdat alle tomaatjes met een laagje olie bedekt zijn.
Op deze manier kun je de tomaten enkele weken bewaren.