Door: Dominique op 21 - 05 - 2015 in de categorie Divers, Salsa, Jam en Chutney, Tapas, Hapjes en Antipasti
Ingredienten
  • 2 bakjes cherrytomaten
  • 20 teentjes knoflook
  • 1/2 bos tijm
  • 4 el olijfolie
  • 4 el honing
  • Bakpapier
  • Zout en peper
Voor in de weckpot:
  • 1 glas olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 blaadjes basilicum
  • verse tijm
   
Keuken: Bereidingstijd: 240 min. Portie(s): - personen

Halveer de cherrytomaten.

Pel de knoflook.

Breek de tijm in stukjes.

Mix met je handen de cherrytomaten samen met de knoflook, tijm, olijfolie, honing een beetje zout en versgemalen peper.

 

11303512_1044738985554763_2117245757_nLeg de tomaten met de open kant naar boven in een bakplaat met bakpapier erop in de oven.
Droog de tomaten in circa 3-4 uur op 160 ºC.

Kijk regelmatig in de oven.

11311765_1044741562221172_210049370_nVul een weckpot met de zongedroogde tomaten, basilicum blaadjes, tijm en 2 teentjes knoflook en schenk er olijfolie bij totdat alle tomaatjes met een laagje olie bedekt zijn.
Op deze manier kun je de tomaten enkele weken bewaren.

11292977_1044741385554523_903232635_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Crispy smashed potatoes

Datum: 19 - 11 - 2024

2 reacties

Wilof lasagne met..

Datum: 14 - 11 - 2024

0 reacties

Zwarte bonen en..

Datum: 14 - 11 - 2024

0 reacties