- 500 g grove varkensgehakt
- 2 theelepels gerookte paprika poeder
- 2 theelepels mosterd
- 10 eetlepels paneermeel
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels verse peterselie
- 1 eetlepel origano
- 1 ei
- 1 ui
- 2 eetlepels barbecue saus
- 1 blokje kaas
- Peper en zout
- Olijfolie
- 4 lange ijzer spiesjes
Hak fijn ui, knoflook en peterselie samen.
Snijd de kaas in 12 blokjes.
Meng in een grote kom, gehakt, paprika poeder, knoflook, ui, origano, ei, peterselie, mosterd, paneermeel, barbecue saus, peper en zout.
Kneed het mengsel in je handen tot een stevig bal.
Maak je handen nat en rol 12 gehaktballen uit het gehakt.
Maak een gaat in een bal en Vul met een blokje Kaas.
Rol opnieuw het gevulde gehaktbal.
Doe dat voor de 12 ballen.
Pak elk gehaktbal met 2 plakjes bacon.
Rij 3 gehaktballen per ijzer spiesje.
Verdel een beetje olie in een ovenplaat en bak de balletjes 15 minuten op 180 graden.
Steek de barbecue aan, smeer de bacon met een beetje barbecue saus en grill de gehakballen spiesjes, 10 minuten tot de bacon gegrild is.
Server de spiesjes met verschillende sausen, frieten en sla.