Door: Dominique op 9 - 02 - 2015 in de categorie Aardappel
Ingredienten
  • 2 grote aardappelen per persoon
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • 2 Mozzarella bolletjes
  • 2 pakjes gerookte lange ontbijtspek plakjes
  • 3 eetlepels olijfolie
Keuken: Bereidingstijd: 40 min. Portie(s): 4 personen

Was de aardappels grondig, want ze worden gekookt met de schil.

CameraZOOM-20150207201113002Kook ze in ruim water met zout, 15 minuten.

Leg één aardappel stevig vast tussen twee snijplanken.

De twee planken langs beide kanten houden het mes tegen zodat je niet door de aardappel heen snijd.

Snijd nu schijfjes door.

 

Snijd de mozzarella in plakjes.

Scheur de ontbijtspek plakjes in stukjes.

Leg een stuk ontbijtspek, daarna een plakje kaas tussen de schijfjes.

Bestrooi de kruiden erop.

Leg de aardappelen naast elkaar in een oven schaal.

Besprenkel de olijfolie bovenop en breng op smaak met peper en zout.

Bak de aardappelen in de oven, 40 minuten op 200 graden tot de kaas goed gesmolten is.

CameraZOOM-20150207203641685

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties

Zomer bacon jam

Datum: 11 - 08 - 2024

0 reacties

Pannacotta van courgette

Datum: 16 - 07 - 2024

0 reacties