- 1 eend (of 1 eendenborst p.p. of 1 duif p.p.)
- 1 appel
- 1 pakje spekjes
- verse peterselie, rozemarijn, thym, basilicum
- olijfolie, peper en zout
- 1 grote ui
- ketjap marinade
Nou een recept met nostalgie en heimwee…
mijn moeder, Ginette, maakte dit recept met duiven maar ik dacht, het kan met eend ook lekker zijn.
Pel de appel, de ui en was de kruiden.
Hak ze samen, in een keuken machine, heel fijn. Breng op smaak met peper en zout.
Vul de buik van de eend (of duif) met het mengsel.
Als je eendenborst gebruikt, doe het mengsel, zoals een pakketje, in alufolie.
Vrijf met je handen het huid van de eend met de ketjap marinade. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de eend in een oven schaal met olijfolie en braad hem 45 minuten op 220 minuten.
Voor de eendenborst, eerst 15 minuten op de kant van het huid en daarna 10 minuten op de kant van het vlees.
Het pakketje met het appel mengsel, 20 minuten.
Lekker met gebakken aardappeltjes.
Bon appétit!