- 2 avocado
- sap van een half citroen
- peper en zout
- 1 zak tortilla chips natural
- 1 tomaatje
- 1/4 Spaanse peper
- 1 lente uitje
- 1 teentje knoflook
- 1 bosje koriander
- 100 g gerookte kipfilet
- 1 potje crème fraîche
Ik heb dit recept voor Kerstmis bedacht.
Lekker simpel maar toch heel lekker en het ziet prachtig uit!
Het is een voorgerecht maar het kan ook als hapje of amuses voor bij de borrel.
Pureer de avocado samen met de helft van de bosje koriander, de Spaanse peper, het tomaatje, het lente uitje, de knoflook, de citroen sap en de crème fraîche.
Breng goed op smaak met peper en zout.
Snijd de gerookte kip filet in reepjes.
Bouw je verrine:
Kruimel 3 tortilla chips (grof) tussen je vingers.
Doe ze op het bodem van een glas.
Schep 2 lepels guacamole erop.
Schep 1 lepel kip erop.
Doe nog een laag chips erop en nog 2 lepels guacamole.
Snijd 1 theelepel kip heel fijn en strooi ze erop.
Versier met 2 chips en een blad koriander.