Door: Dominique op 17 - 11 - 2015 in de categorie Deeg, Tapas, Hapjes en Antipasti
Ingredienten
Voor het deeg:
  • 250 g bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 75 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 ei
  • 1 ei+ 2 theelepels melk om te bestrijken
Voor de vulling met spinazie:
  • handjevol verse spinazie
  • 50 g feta
  • 1/2 ui
  • 1 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 1 lente uitje
Voor de vulling met gehakt:
  • 100 g gehakt
  • 50 g feta
  • 1/4 ui
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel peterselie
  • peper en zout
  • 4 eetlepels tomatensaus (1/4 ui, 1/2 teentje knoflook, 4 eetlepels tomaten passata, peper en zout, 1/2 theelepel Italiaanse kruiden)
  • 50 g Parmezaanse kaas
Voor de vulling met Cherry tomaatjes:
  • 20 Cherry tomaatjes (hier 3 kleuren)
  • 50 g feta
  • 1/2 ui
  • 1/2 theelepel peterselie
  • 1 theelepel honing
  • peper en zout
 
Keuken: Bereidingstijd: 25 min. Portie(s): ongeveer 30 mini scones personen

Er zijn veel ingrediënten want ik heb, samen met mijn dochter Nikki, 3 vullingen verzonnen.
De vullingen zijn natuurlijk naar keuze.
Het recept voor mini scones is voor ongeveer 30 stukjes.

Maak het deeg klaar door alle ingrediënten samen te kneden tot een soepel bal.
Verdeel het deeg in 8 stukjes.

12248324_1140344975994163_744967680_oRol het stukje deeg uit.
Snijd met een uitstekvorm 3 cirkels.
Met het overgebleven deeg uit het stukje, maak nog 2 cirkels.

 

 

12227382_1140345445994116_624370594_oMet een lepel, maak inkepingen op de rand van het cirkel.

 

 

 

Doe dat tot de 8 stukjes deeg op zijn.

 

Vulling met spinazie:

12243910_1140397222655605_53070934_n12218393_1140348155993845_704827266_oSnijd de ui, de lente uitje en de knoflook fijn.
Bak in een koekenpan met olijfolie, de ui en de knoflook.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de spinazie en de peterselie toe en roer tot hij geslonken is.
voeg de feta toe.
Vul 10 mini scones met de vulling en vouw het deeg op elke mini scone (zie foto).

 

Vulling met gehakt:

12244228_1140397345988926_278378584_n12250368_1140383705990290_1528728539_oSnijd de ui en de knoflook fijn.
Meng het gehakt samen met 1 theelepel ui, 1/2 theelepel knoflook, kerrie, feta, peterselie, peper en zout te mengen.

Maak de tomatensaus door 1 theelepel ui, 1/2 theelepel knoflook, 4 eetlepels tomaten passata (tomatenpuree), peper en zout en 1/2 theelepel Italiaanse kruiden te mengen.

Vul 10 mini scones met 1 lepel gehakt mengsel en met 1 lepel tomatensaus.
Strooi wat geraspte kaas erop en vouw het deeg op elke mini scone (zie foto).

 

Vulling met Cherry tomaatjes:

12231343_1140397242655603_1321661024_n12236584_1140383649323629_91985644_oSnijd de ui.
Halveer de tomaatjes.
Meng de ui samen met de tomaatjes, de tijm, de feta en de honing.
Breng op smaak met peper en zout.

Vul 10 mini scones met de vulling.
Vouw het deeg op elke mini scone (zie foto).

 

Verwarm de oven op 200 graden voor.

Meng in een kom een ei samen met wat melk en strijk het mengsel op alle mini scones.
Bak de mini scones in de oven, op 200 graden, 25 minuten.

 

12235639_1140397809322213_1421402333_o

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Crispy smashed potatoes

Datum: 19 - 11 - 2024

2 reacties

Wilof lasagne met..

Datum: 14 - 11 - 2024

0 reacties

Zwarte bonen en..

Datum: 14 - 11 - 2024

0 reacties