Door: Dominique op 21 - 04 - 2016 in de categorie Quiche, pizza en taart
Ingredienten
  • 1 quiche deeg
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 kg groene asperges
  • 100 g spekjes
  • 1 bos lente-uitjes
  • 1 bakje Cherry tomaatjes
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel verse tijm
  • olijfolie
  • 1 stuk blauwe kaas
  • 1 flesje culinaire room Light
  • 1 ei
  • peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 35 min. Portie(s): 4 personen

De ultieme food match, groene asperges met blauwe kaas.
De blauwe kaas geeft een smeuïge pittige smaak aan de quiche maar is niet overheersend.
Serveer de quiche met sla.

Snijd de lente uitjes in ringetjes.
Halveer de tomaatjes.

Verwarm een koekenpan met olijfolie, honing, peper en zout en bak de asperges, 5 minuten.
Zet de asperges in een schaal.
Bak nu de lente uitjes in de koekenpan.
Voeg de spekjes en de tomaatjes toe en bak nog een paar minuten mee.

Maak het deeg klaar.
Rol het deeg uit.

13036505_1240656495963010_2034254217_oBekleed een quiche vorm met bakpapier en leg het deeg erop.
Verdeel de paneermeel op het deeg.
Verdeel het tomaatjes-spekjes op de paneermeel.

 

Verwarm de oven op 180 graden voor.

13016509_1240670465961613_1736332381_oVerdeel de asperges op de tomaatjes.
Snijd de blauwe kaas in stukjes en verdeel ze op de asperges.
Meng in een kom de room met het ei, breng op smaak met peper en zout en verdeel het mengsel op de quiche.

Bak de quiche in de oven, 35 minuten op 180 graden.

13009698_1240687315959928_1637353961_o

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties