- 1 quiche deeg
- 3 eetlepels paneermeel
- 1 kg groene asperges
- 100 g spekjes
- 1 bos lente-uitjes
- 1 bakje Cherry tomaatjes
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel verse tijm
- olijfolie
- 1 stuk blauwe kaas
- 1 flesje culinaire room Light
- 1 ei
- peper en zout
De ultieme food match, groene asperges met blauwe kaas.
De blauwe kaas geeft een smeuïge pittige smaak aan de quiche maar is niet overheersend.
Serveer de quiche met sla.
Snijd de lente uitjes in ringetjes.
Halveer de tomaatjes.
Verwarm een koekenpan met olijfolie, honing, peper en zout en bak de asperges, 5 minuten.
Zet de asperges in een schaal.
Bak nu de lente uitjes in de koekenpan.
Voeg de spekjes en de tomaatjes toe en bak nog een paar minuten mee.
Maak het deeg klaar.
Rol het deeg uit.
Bekleed een quiche vorm met bakpapier en leg het deeg erop.
Verdeel de paneermeel op het deeg.
Verdeel het tomaatjes-spekjes op de paneermeel.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Verdeel de asperges op de tomaatjes.
Snijd de blauwe kaas in stukjes en verdeel ze op de asperges.
Meng in een kom de room met het ei, breng op smaak met peper en zout en verdeel het mengsel op de quiche.
Bak de quiche in de oven, 35 minuten op 180 graden.