Zelf verzonnen
Snijd het speklapjes in reepjes.
Snijd de schoongemaakte venkel en uien in dunne halve ringen en de knoflook fijn.
Ontvel de tomaten, snijd ze doormidden en verwijder de zaadjes.
Snijd nu de tomaten in blokjes.
Schil de wortels af en snijd ze in dunne ringen.
Snijd de kruiden fijn.
verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit wat olijfolie in een wok of braadpan.
Bak de speklapjes ca. 5 min op middelmatig vuur.
Voeg de venkel, wortels, knoflook, tomaten en ui toe en bak deze tot ze net zacht zijn.
Voeg de kruiden en de honing toe en breng op smaak met zout en peper.
Zet het vuur uit.
Leg het deeg in een taart vorm en rol het uit.
Beboterd de taartvorm en bekleed met het deeg.
Verdeel het venkelmengsel ertussen.
verkruimel de feta bovenop.
Klop de ei los met de koffiemelk, zout en peper en giet het in de taart.
Bestrooi het geheel met geraspte kaas.
Bak deze ca. 30 min. op een rooster in de oven.