- 1 kaneel stokje
- 2 kruidennagels
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel koriander zaad
- 2 gember bolletjes in siroop of een stukje verse geraspt
- 1/2 theelepel gember siroop
- 4 eetlepels kokos olie
- 2 teentjes knoflook
- 4 uien
- 1 Spaanse peper zonder zaden
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 500 g kipfilets
- 1 blik, 400 g tomatenblokjes
- 1 eetlepel suiker
- 200 ml crème fraiche
- 3 eetlepels verse koriander
- 2 eetlepels verse peterselie
- peper en zout
Geïnspireerd door diverse, lekkere gerechten uit India, heb ik mijn eigen recept verzonnen.
De kip is mals geworden, de saus is zacht, romig, kruidig en pittig maar niet te heet.
Snijd de paprika’s in blokjes.
Snijd de uien in blokjes.
Snijd de Spaanse peper in ringetjes.
Hak of rasp de gember.
Hak de knoflook, de peterselie en de koriander fijn.
Snijd de kipfilets fijn.
Verwarm de kokosolie in een wok.
Doe in de gesmolten olie, de kaneel stokje, de kurkuma, de paprikapoeder, de koriander zaad en de kruidnagels en bak ze 2 minuten.
Voeg de uien, de knoflook, de gember, de Spaanse peper en de paprika toe en bak ze 3 minuten.
Voeg nu de kipfilets en de gember siroop toe en bak ze 5 minuten.
Voeg de tomatenblokjes, de suiker, de koriander en de peterselie toe, breng op smaak met peper en zout en laat de saus, op laag vuur, 5 minuten pruttelen.
Doe de kruidennagels en de kaneel weg.
Voeg de crème fraiche toe en laat nog 4 minuten zacht pruttelen.
Serveer de Indiase kip met rijst.