- 250 g Quinoa
- 1/2 zak Italiaanse groenten
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 pakje tomatensaus
- peper en zout
- 4 wortels
- 250 g gehakt
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 pakje Feta
Quinoa is een graansoort, uit Zuid Amerika.
Glutenvrij en heel voedzaam, Quinoa lijkt op bulgur en heeft een noten-achtige smaak.
Quinoa is lekker koud in salade maar ook warm.
Kook de quinoa in ruim water met zout, 20 minuten.
Giet hem af en zet hem terug tot gebruik, in de pan met een deksel op.
Snijd de wortels in blokjes en kook ze in ruim water met zout, 15 minuten.
Snijd de ui en de knoflook fijn, en bak ze in een koekenpan met 1 lepel olie.
Voeg het gehakt toe en bak nog 5 minuten.
Voeg er de groenten mix en de wortels toe en bak nog 10 minuten.
Voeg er de tomatensaus en de kruiden toe en laat de saus, op laag vuur, langzaam koken.
Breng op smaak met peper en zout.
Meng de quinoa met de saus en verkruimel de feta bovenop.