Door: Dominique op 31 - 03 - 2016 in de categorie Healthy /koolhydraatarm Food, Rijst, Risotto
Ingredienten
  • 4 kopjes volkoren rijst
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1.5 liter water
  • 2 bouillon blokjes (kip)
  • 1 blikje tomaten blokjes
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • peterselie
  • 1 theetlepel verse rozemarijn
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Zelf verzonnen recept.
Een gezond manier om risotto te maken, met volkoren rijst, bouillon en kokos olie.

Hak de knoflook en de rozemarijn fijn.
Snijd de uien in kleine blokjes.
Rasp de kaas.
Maak een bouillon met 1,5 liter kokend water en 2 bouillon blokjes.

Verwarm de kokos olie in een grote koekenpan.
Bak erin de ui en de knoflook.
Voeg de rijst toe en bak mee, 3 minuten.
Voeg nu de tomaten blokjes toe en bak, al roerend,  nog 4 minuten.
Breng op smaak met peper en zout.

Voeg, beetje bij beetje, 1 soeplepel bouillon toe en roer goed door.
Laat de rijst langzaam koken.
Doe dat tot de rijst gekookt is.
Laat de rijst al vocht opnemen en als hij bijna droog is, voeg de kaas toe en roer goed door tot hij gesmolten is.

Strooi wat peterselie erop en serveer meteen met een stuk vlees erbij.

12922346_1228344117194248_2147262604_o

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties