- 4 kopjes volkoren rijst
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1.5 liter water
- 2 bouillon blokjes (kip)
- 1 blikje tomaten blokjes
- 100 g Parmezaanse kaas
- peterselie
- 1 theetlepel verse rozemarijn
Zelf verzonnen recept.
Een gezond manier om risotto te maken, met volkoren rijst, bouillon en kokos olie.
Hak de knoflook en de rozemarijn fijn.
Snijd de uien in kleine blokjes.
Rasp de kaas.
Maak een bouillon met 1,5 liter kokend water en 2 bouillon blokjes.
Verwarm de kokos olie in een grote koekenpan.
Bak erin de ui en de knoflook.
Voeg de rijst toe en bak mee, 3 minuten.
Voeg nu de tomaten blokjes toe en bak, al roerend, nog 4 minuten.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg, beetje bij beetje, 1 soeplepel bouillon toe en roer goed door.
Laat de rijst langzaam koken.
Doe dat tot de rijst gekookt is.
Laat de rijst al vocht opnemen en als hij bijna droog is, voeg de kaas toe en roer goed door tot hij gesmolten is.
Strooi wat peterselie erop en serveer meteen met een stuk vlees erbij.