- 3 handenvol spinazie
- 500 g gehakt
- 1 ei, geklopt
- ½ tl gemalen nootmuskaat
- 1 ui, fijn gesneden
- 1 theelepel peterselie, gehakt
- 1 theelepel kerrie poeder
- 4 handenvol broodkruim of paneermeel
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- olijfolie
- 2 lente uitjes, in ringetjes gesneden
- peper en zout
- boter om vlees te braden
- 1 theelepel olijfolie
- 1 blikje tomaten in blokjes
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel peterselie, gehakt
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1 teentje knoflook, gehakt
- peper en zout
Bak de spinazie in een wok met een theelepel olijfolie en laat afkoelen.
Knijp het vocht eruit en hak de blaadjes grof.
Meng de gehakte spinazie in een kom met het gehakt, het ei, ui, lente uitjes, kerrie poeder, peterselie, nootmuskaat, het broodkruim en flink wat zout en peper.
Vorm er balletjes van. 2 cm.
Bak ze 15 minuten in de boter gaar.
Giet ze af om de boter weg te doen.
Schep er de tomaten over, en bestrooi met peterselie, chilipoeder en suiker.
Breng op smaak met peper en zout
Bak ze nu op laag vuur met een deksel, 15 minuten.