- 4 varken karbonades
- 250 g kastanje champignons
- 2 uien
- 200 ml crème fraîche
- 1 knoflook teentje
- 20 g verse platte peterselie
- 2 Elstar appels
- 2 eetlepels Griekse drank Ouzo ( kleine flesje bij de slijterij)
- Peper en zout
- olijfolie
Snipper de uien.
Hak de knoflook fijn.
Hak ook de peterselie fijn.
Snijd de champignons in plakjes.
Halveer de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dikke plakjes.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Bak erin de uien, de appels, champignons en de knoflook.
Let op de appel plakjes moeten een bijt houden.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de peterselie toe en bak even mee.
Blus met de Ouzo en flambeer het om de alcohol te verdampen, bak nog 2 minuten mee.
Doe het fornuis uit.
Wrijf de karbonades met peper en zout
Verwarm 3 eetlepels olijfolie en bak er de karbonades in.
Voeg de crème fraîche toe aan het appel mengsel en verwarm de saus op zacht vuur.
Serveer de karbonades met een soeplepel saus en frieten.