Door: Dominique op 4 - 03 - 2015 in de categorie Kip, Gevogelte
Ingredienten
  • 300 g kipfilets
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 3 theelepels kerrie poeder
  • 2 lente uitjes
  • 1 bak champignons
  • 1 theelepel suiker
  • 1 bouillon blokje (kip)
  • 400 ml water
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • peper en zout
  • 1 theelepel peterselie
  • margarine
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Snijd de kipfilets en de ui in blokjes.

Snijd de lente uitjes en de Spaanse peper (zonder de zaden) en de knoflook fijn.

Snijd de champignons in schijven.

Verwarm de margarine in een koekenpan.

Bak erin, de ui, de champignons en de kipfilets blokjes.

Voeg de lente uitjes, de knoflook en de Spaanse peper toe en bak nog een paar minuten.

Voeg nu de kerrie poeder, de peterselie toe en breng op smaak met peper en een beetje zout (de bouillon is al heel zout.

Zet het vuur uit.

Maak de saus klaar.

Kook het water in een pannetje.

Meng het water met het bouillon blokje.

Bak in een pannetje de boter samen met de bloem tot de boter gesmolten is.

Voeg, beetje bij beetje en al roerend, de bouillon toe tot een gladde mooie saus.

Voeg nu de saus en de suiker aan het kip mengsel toe en laat 10 minuten op laag vuur koken.

11014718_996712287024100_1039514183_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties