- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels Balsamico azijn
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 2 theelepels dragon
- peper en zout
- 3 eetlepels pesto alla Genovese
- 4 kipfilets
- 1 rode paprika
- 1 bakje Cherry tomaten (hier oranje en rood)
- 1 bakje champignons
Vaak vind ik spiesen te droog maar met die marinade, blijft het vlees lekker mals.
Let wel op dat de grill van de barbecue niet te dichtbij het vlees komt want door de pesto marinade kan het vlees snel zwart worden.
Maak de marinade voor de kip klaar:
Hak de knoflook fijn.
Meng in een kom de azijn, de pesto en de knoflook.
Voeg de Italiaanse kruiden en de dragon toe en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de kipfilets in grote blokjes en meng ze met de marinade.
Laat de kip, 30 minuten marineren.
Snijd de paprika in blokjes.
Maak de champignons schoon.
Was de tomaatjes.
Rijg gewoon een champignons, dan een stuk kip, dan een blokje paprika, dan nog een stuk kip, dan een tomaatje, dan een stukje kip, dan een champignons en tenslotte een stuk kip op een hout barbecue stokje of op een herbruikbare roestvrij spies.
Maak alle spiesen klaar en gooi ze voor 20 minuten op de barbecue.