Door: Dominique op 15 - 04 - 2015 in de categorie BBQ, Kip, Gevogelte, Rubs, marinade, glaze en kruiden mix
Ingredienten
Voor de marinade:
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels Balsamico azijn
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 2 theelepels dragon
  • peper en zout
  • 3 eetlepels pesto alla Genovese
Het vlees:
  • 4 kipfilets
De groenten:
  • 1 rode paprika
  • 1 bakje Cherry tomaten (hier oranje en rood)
  • 1 bakje champignons
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Vaak vind ik spiesen te droog maar met die marinade, blijft het vlees lekker mals.
Let wel op dat de grill van de barbecue niet te dichtbij het vlees komt want door de pesto marinade kan het vlees snel zwart worden.

Maak de marinade voor de kip klaar:

Hak de knoflook fijn.
Meng in een kom de azijn, de pesto en de knoflook.
Voeg de Italiaanse kruiden en de dragon toe en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de kipfilets in grote blokjes en meng ze met de marinade.
Laat de kip, 30 minuten marineren.

Snijd de paprika in blokjes.
Maak de champignons schoon.
Was de tomaatjes.

Rijg gewoon een champignons, dan een stuk kip, dan een blokje paprika, dan nog een stuk kip, dan een tomaatje, dan een stukje kip, dan een champignons en tenslotte een stuk kip op een hout barbecue stokje of  op een herbruikbare roestvrij spies.

Maak alle spiesen klaar en gooi ze voor 20 minuten op de barbecue.

11158123_1024317520930243_867907606_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties