- 4 konijnenbouten
- 1 takje rozemarijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 rode paprika
- 1/2 fles bier
- 2 laurier blaadjes
- 2 eetlepels bloem
- 1 bouillonblokje (naar smaak) + 250 ml water
- 2 uien
- 4 wortels
- 2 eetlepels verse peterselie
- 1 teentje knoflook
- 1 bakje champignons
- 250 ml crème fraîche
Speciaal voor Kerst!
Konijnenbouten in een heerlijke romige stoofpotje.
Snijd de uien in reepjes.
Snijd de wortels in plakjes.
Snijd de paprika in blokjes.
Halveer de champignons.
Hak de peterselie fijn.
Snijd de knoflook fijn.
Maak een bouillon door het water te koken en te mengen met het bouillon blokje.
Wrijf wat peper en zout op de konijnenbouten.
Verwarm de olie in een koekenpan.
Voeg het takje rozemarijn en bak de konijnenbouten om ze een mooie kleur te geven.
Zet ze apart in een bord.
Verwarm 2 eetlepels olie in een braadpan en bak de uien samen met de paprika, de wortels en de knoflook.
Voeg de bloem toe en bak nog 2 minuten mee.
Blus met de bier en de bouillon.
Voeg de laurier blaadjes toe, breng op smaak met peper en zout, zet de deksel op de pan en laat 140 minuten zacht en langzaam sudderen.
Na 140 minuten verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de champignons 5 minuten.
Voeg de crème fraîche en de peterselie toe en laat nog 5 minuten meekoken.
Voeg nu de champignons-crème fraîche aan het stoofpotje toe en laat nog 10 minuten zacht koken.
Serveer de konijnenbouten met rijst, gekookte aardappelen of pasta of frieten.