- 6 eieren, gesplitst
- 1/2 glas (glas van 200 ml) suiker
- 2 zakjes vanille suiker
- 1 zakje bakpoeder
- 2 1/2 glas bloem
- 1/2 glas melk
- 1 glas olie
- 1 eetlepel cacao
- 5 eetlepels speculaas kruiden
- handje vol walnoten (gestampt)
- snufje zout
Mix de eiwitten stijf.
Mix de eigeel met de suiker en vanille suiker tot een lichte massa (ruim 5 min).
Mix nu de olie beetje bij beetje erbij.
Mix de melk beetje erbij.
Voeg de bakpoeder en bloem toe en mix dit door het beslag.
Voeg de stijf geklopte eiwitten toe en roer met en houten lepel tot het opgenomen is.
Voeg nu de cacao poeder, de speculaas kruiden en de walnoten toe.
Neem een springvorm van 27 cm (afgedekt met bakpapier) en giet het beslag erin.
Bak in de oven op 160 graden voor 1 uur lang.