- 200 g bruine droge linzen
- 2 uien
- 1 stuk belegen kaas
- 1 blikje tomaten in blokjes
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels verse peterselie
- 3 theelepels kurkuma
- 3 theelepels koriander
- 3 theelepels komijnzaad
- 1 bouillon blokje (kip)
- 4 wortels
- 1/2 potje zilver uitjes
- 1/2 rode paprika
- een beetje olijfolie en boter
- 2 theelepels mosterd met honing
- 6 eetlepels olie
- peper en zout
- 2 eetlepels witte wijn azijn
Zelf verzonnen recept met linzen.
Lekkere kruidige salade met kurkuma en komijnzaad.
Schil de wortels en snijd ze in mini blokjes.
Kook de linzen met de wortels blokjes, het bouillon blokje, in een pan met water met zout, tot de wortels en de linzen gaar zijn. Giet ze af en zet ze in de koelkast.
Snipper de uien, snijd de peterselie en de knoflook fijn.
Snijd de paprika en de komkommer in blokjes.
Verwarm de boter en de olijfolie in een koekenpan.
Bak de uien, een paar minuten.
Giet de tomaten blokjes af.
Voeg de tomaten blokjes, de kurkuma, de komijnzaad, de knoflook, de koriander en de peterselie en bak nog een paar minuten. Laat het afkoelen.
Snijd de kaas in mini blokjes.
Maak de dressing klaar door de mosterd te mengen met de mosterd, de witte wijn azijn en de olie, de peper en de zout.
Meng goed samen de linzen met het uien mengsel, de komkommer, de paprika, de zilver uitjes, de tonijn, de kaas en de dressing.