- 4 gekookte rode bietjes
- 300 g gehakt
- Bechamelsaus (50 g boter, 50 g bloem, 500 ml melk)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel peterselie
- Lasagne vellen
- 1/2 Spaanse peper zonder zaadjes
- 100 g geraspte kaas (of 4 eetlepels paneermeel als je niet van kaas houdt)
- peper en zout
Een bijzondere combinatie, lasagne, gehakt, Bechamel saus en rode bieten!
Maak de Bechamel saus klaar door de boter in een pan laten smelten, de bloem toevoegen, even samen bakken, en dan de melk langzaam toevoegen.
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Snijd de ui in blokjes.
Hak de peterselie en de knoflook fijn.
Snijd de peper in ringetjes.
Snijd de bieten in plakjes.
Kook de lasagne, 5 minuten in kokend water met zout en 1 theelepel olijfolie.
Giet ze af en bewaar ze op een bordje.
Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan.
Bak de ui samen met de knoflook, de peper, de Italiaanse kruiden en de peterselie.
Giet de overtollige vet af.
Maak nu het gerecht af:
Leeg 3 (of 4) lasagne vellen op de bodem van een ovenschaal.
Verdeel de helft van de Bechamel saus en dan de helft van de bieten op de lasagne.
Doe dat tot alle ingrediënten op zijn maar eindigt met de Bechamel saus.
Strooi de kaas bovenop en zet de lasagne in de oven, op 180 graden, 35 minuten.