- 1 quiche deeg of 1 pakje bladerdeeg vellen
- 200 g magere kwark
- 1 pakje of flesje "light" (magere) room
- 3 eieren
- 3 grote aardappelen
- 1 eetlepel verse tijm
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout
- 50 g geraspte oude kaas
Normaal wordt in de Torta di patate Riccota kaas en crème fraîche gebruikt. Ik wilde een “light”, gezonder Torta maken en heb dus magere kwark en “light” ( magere) room van de Lidl voor de vulling gebruikt.
Ik heb mijn Torta met kaas en knoflook gemaakt maar het is ook lekker om ham, bacon, ui, blauwe kaas of gebakken ui te gebruiken.
Maak het quiche deeg klaar of laat de deeg vellen op de aanrecht ontdooien.
Bekleed een quiche vorm met bakpapier en leg het deeg erop.
Prik met een vork een paar gaatjes op het deeg.
Was en boen de aardappelen.
Rasp ze in hele dunne schijven.
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Klop de kwark samen met de room, de eieren en de kaas.
Pers de knoflook bovenop, breng op smaak met peper en zout.
Giet het kwark mengsel op het deeg.
Verdeel de dunne aardappelen schijven erover.
Bestrooi wat zout, peper en tijm erop.
Besprenkel een paar druppel olie op de aardappelen.
Bak de Torta in de oven op 200 graden, 35-40 minuten.
Als het te snel gaat, doe de oven 180 graden.
Serveer de Torta di patate met salade erbij.