- 1 pakje macaroni
- 3 kipfilets
- 2 blikjes tomatenpuree
- 2 blikjes water (uit blikjes tomatenpuree)
- 1/2 Spaanse peper
- 1/2 Rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel bieslook
- 1 potje crème fraîche
- 1 bakje cherry tomaatjes
- 100 g geraspte kaas
Snijd de knoflook en de uien fijn.
Snijd de paprika in blokjes en de Spaanse peper in ringetjes.
Snijd de kipfilets in blokjes en snipper de bieslook.
Halveer de tomaatjes.
Kook de macaroni, in ruim kokend water met zout en een druppel olie erin (om te voorkomen dat ze gaan elkaar plakken).
Zet ze apart in een kom.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de uien samen met de knoflook en de Spaanse peper.
Voeg de paprika en de kipfilets blokjes toe en bak mee, 3 minuten.
Voeg nu de Italiaanse kruiden en de bieslook toe en breng op smaak met peper en zout.
Laat de olie uitlekken en leg de kip apart op een bord.
In dezelfde koekenpan, verwarm de tomaatjes.
Voeg de tomatenpuree, het water en de suiker toe en kook de saus, een paar minuten op laag vuur.
Doe de kip terug in de koekenpan, voeg de crème fraîche toe en laat nog 10 minuten zacht koken.
Meng de macaroni samen met de saus.
Serveer de macaroni op borden en strooi wat peper en kaas erop.