- 1/2 of 1 eendenborst per persoon
- peper en zout
- 4 eetlepels honing
- 4 eetlepels soja saus of ketjap manis
- 2 theelepels 5 kruiden poeder
- 4 eetlepels rijst azijn of witte azijn
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 eetlepels water
- 2 eetlepels maizena
Gemarineerde eendenborsten in een gekruide, zoete saus, gebraden in de oven.
Recept geïnspireerd door het Chinese recept Canard laqué, uit Pékin.
Snijd een beetje in het huid van de borstfilets.
Wrijf ze met peper en zout.
Zet ze in een schaal.
Meng de soja, de honing, de azijn, de gember poeder en de 5 kruiden poeder om de marinade te maken.
Smeer de marinade op elke eendenborst tot de marinade goed op het vlees zit.
Bedek met folie en laat marineren, 30 minuten elke kant, in de koelkast.
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Droog de eendenborsten met keukenpapier.
Verwarm een grote koekenpan zonder vet.
Bak de eendenborsten, 10 minuten, op de kant van het huid tot het huid semlt en krokant is.
Keer ze om en bak ze 3 minuten aan de kant van het vlees.
Zet nu de eendenborsten in een ovenschaal en bak ze 6 minuten met de marinade erbij.
Zet de eendenborsten in alufolie en laat ze rusten.
Maak de saus door de maizena met het water te mengen en in een pannetje door de marinade te roeren tot het een dikke saus is geworden.
Snijd de eendenborsten in plakjes (aiguillettes) en napper met de saus.