- 4 kopjes witte rijst
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1/2 zakje Mexicaanse groenten mix (of rode paprika, courgette, kidney bonen, sperziebonen en maïs )
- 1 zakje verse doperwten (de mijne komen uit mijn moestuin)
- 100 g grote garnalen ongepeld en rauw
- 1 bakje spekjes
- 100 g gehakt
- Olijfolie
- 20 g verse peterselie
- 1 theelepel marjolein
- 3 theelepels paprika poeder
- 1 theelepel kurkuma poeder
- 1/2 blikje zwarte olijven
- 1 blikje tomatenpuree
- 1,5 liter water
- 1 bouillonblokje ( runder)
- Peper en zout
Zelf verzonnen recept.
Ik gebruik veel groenten maar vaak koop ik verse groenten, snijd ze en vries ze in, in zakjes. Zo heb ik mijn eigen mix voor een ander recept zoals voor pasta of voor wraps.
Snijd de ui in blokjes.
Hak de knoflook en de peterselie fijn.
Kook de garnalen in ruim water tot ze roze worden. Giet ze af en pel ze af.
Verwarm 3 eetlepels olie in een grote koekenpan ( ik gebruik mijn paella pan).
Bak de ui samen met de knoflook en de paterselie.
Voeg de paprika poeder, de kurkuma, het gehakt en de spekjes toe en bak nog mee.
Voeg nu de groenten toe en bak ze nog 3 minuten mee.
Voeg nu de rijst toe en bak 2 minuten mee.
Kook het water en meng het met het bouillon blokje.
Voeg de tomatenpuree en 1 soeplepel bouillon toe, zet het vuur laag en wacht tot de bouillon weg is.
Voeg er nog een soeplepel toe, roer goed en laat even koken tot geen vocht is.
Doe dat tot de rijst gaar is.(30 mn ongeveer).
Voeg nu de olijven en de garnalen toe, doe het vuur uit en laat 5 minuten nagaren.