- olijfolie
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 handjevol diepvries sperziebonen
- 600 g drumstick
- 200 g chorizo, ontdaan van het velletje en in blokjes gesneden
- 3 teentjes knoflook
- 1/2 Spaanse peper
- 1 handjevol diepvries doperwtjes
- 3 el witte wijn
- 2 grote rijpe tomaten
- 2 eetlepels kurkuma
- 1 prei
- 1 ui
- 1 eetlepel peterselie
- 3 el paprika poeder
- 5 kopjes witte risotto of paëlla rijst
- 750 ml hete kippenbouillon (750 ml water + 1 kippenbouillon blokje + 1 visbouillon blokje + enkele saffraandraadjes)
- 200 g grijze reuze garnalen of Gambas (zonder staartje)
- 1 zakje mix van zeevruchten (mosselen, inktvis, krab)
- 4 kabeljauw of andere witte vis filet
- peper en zout
- partjes citroen voor erbij
Als u nog nooit een echte Spaanse paella gemaakt heeft, dan is dit recept makkelijk.
Ik gebruik alleen ingrediënten die in Nederland en België gewoon in de supermarkt of toko te koop zijn.
Een paella naar authentiek Spaans recept met chorizo, kip, erwtjes, inktvis, mosselen en garnalen. De saffraan en chorizo geven deze eenpansmaaltijd een prachtige rode-oranje kleur.
Snijd de ui, de prei, de tomaten en de paprika’s in plakjes.
Hak de peterselie en knoflook heel fijn.
Verhit de olijfolie in een paëlla pan of een grote, diepe koekenpan met dikke bodem op middelhoog vuur.
Bak hierin de drumstick 6 minuten.
Voeg er de chorizo toe.
Voeg nu de prei, de ui, de knoflook, de paprika’s, de kurkuma, de Spaanse peper en de tomaten toe.
Bak 5 minuten.
Kook 1 liter water, voeg de saffraan, de paprika poeder, de garnalen, de vis, roer eventjes en voeg de visbouillon blokjes toe.
Pel de garnalen en zet de vis apart maar bewaar de bouillon.
Voeg de kipbouillon blokje aan de vis bouillon toe.
Nu doe de rijst erbij en bak die al omscheppend enkele minuten om de korrels te roosteren.
Schenk de wijn en de bouillon erbij, beetje bij beetje tot de rijst bedekt is.
Voeg de sperziebonen toe.
Laat alles 10 minuten sudderen, onder af en toe omscheppen.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de reuze garnalen, de doperwtjes, de vis en de zeevruchten toe.
Zet het vuur laag, en laat nog 15 minuten pruttelen tot de rijst gaar is (voeg eventueel nog een beetje bouillon erbij).
Zet het vuur af en bedekt met alu folie. Laat de paella 10 mn rusten.
Serveren:
Strooi wat peterselie erover.
Dien het gerecht op met de partjes citroen.