- 50 g roomboter
- 4 Maria koekjes
- 2 handjevol kruiden noten met chocolade
- 400 ml slagroom
- 4 blaadjes gelatine
- 50 g suiker
- 2 zakjes vanille suiker
- 3 peren
- 50 g roomboter
- rasp van 1 citroen
- 2 eetlepels suiker
- 2 theelepels honing
- een paar kruiden noten met chocolade voor de versiering
In dit zelfverzonnen recept gebruik ik peer, maar appel kan ook heel goed.
Snijd de peren in plakjes.
Doe de suiker, honing en boter in een koekenpan en verwarm op laag vuur.
Rasp de citroen bovenop.
Voeg de plakjes peer toe en bak op hoog vuur, een paar minuten.
Zorg dat alle plakjes karamel op beide kanten hebben in de karamel gezeten door de plakjes vaak om te draaien.
Laat ze afkoelen met de karamel erbij op een bord.
Hak de kruiden noten met de boter, een zakje vanille suiker en de Maria koekjes.
Doe 2 theelepels van het koekjes mengsel op de bodem van een glaasje en druk goed erop.
Leg voorzichtig 5 plakjes peer op de koekjes.
Laat de vellen gelatine in koud water wekken.
Verwarm in een pan de room samen met de suiker en 1 zak vanille suiker tot het kookpunt.
Zodra het mengsel kookt en alle suiker is opgelost haal je de pan van het vuur.
Knijp de gelatine uit en meng dit met een garde door de room.
Laat even afkoelen.
Giet de panna cotta in de 4 glaasjes en laat ze minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
Serveer het glaasje op een bord.
Leg 3 plakjes peer, 3 kruiden noten op de panna cotta en besprenkel een beetje karamel op de bord en op de panna cotta.