Door: Dominique op 2 - 12 - 2016 in de categorie Hoofdgerechten en bijgerechten, Kip, Gevogelte
Ingredienten
  • 1 hele parelhoen
  • 200 g om en om gehakt
  • 100 g bacon
  • 1 ei
  • 3 sneden peperkoek
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1/2 ui
  • 1 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel oregano poeder
  • olijfolie
Voor de groenten
  • 2 aardappelen per persoon
  • 100 g spekjes
  • 2 uien
  • 6 teentjes knoflook met schil
  • 200 g Cherry tomaatjes
  • 2 eetlepels verse tijm
  • 6 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 50 min. Portie(s): 4 personen

Dit recept is ook lekker met kip, kalkoen of rollade.

Maak de vulling klaar:

Hak in een keukenmachine, een half ui, 1 teentje knoflook, de bacon, een ei, de peterselie, het gehakt, de peperkoek en de oregano.

Vul de parelhoen met de vulling en naai de buik van de parelhoen dicht.

Maak de groenten klaar

Schil en snijd de aardappelen in blokjes.
Hak de knoflook fijn.
Snijd de uien fijn.
Meng alle ingrediënten samen en breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven op 180 graden voor.

Zet de groenten in een ovenschaal.
Leg de parelhoen op de groenten.
Strooi wat peper en zout op de parelhoen en besprenkel wat olijfolie erover.
Braad de parelhoen in de oven 30 minuten op 180 en daarna, 20 minuten op 160 minuten.

20161127_191414_resized

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties

Zomer bacon jam

Datum: 11 - 08 - 2024

0 reacties

Pannacotta van courgette

Datum: 16 - 07 - 2024

0 reacties