- 150 g spaghetti
- 4 witlof
- 2 eetlepel honing
- 2 eetlepels balsamico azijn
- peper en zout
- 3 kipfilets
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 g bloem
- 50 g boter
- 500 ml water
- 1 bouillon blokje
- 1 eetlepel bieslook
- 2 uien
- 1 bakje kastanje champignons
- 1/2 Spaanse peper
Lekkere Italiaans gerecht met pasta, champignons, witlof, kip in een romige lichte saus. Ik heb dit recept zelf verzonnen.
Kook de spaghetti.
Snijd de Spaanse peper in ringetjes (doe de zaden weg want het wordt te scherp).
Snijd de champignons in plakjes.
Snijd de kipfilets in blokjes.
Knip de bieslook en snijd de knoflook fijn.
Snijd de uien in blokjes.
Halveer de witlof.
Maak de kipbouillon klaar:
Kook het water en meng het met het bouillon blokje.
Maak nu de bechamelsaus klaar:
Laat in een pannetje de boter smelten.
Meng de boter met de bloem en laat hem garen.
Voeg, beetje bij beetje, de bouillon tot een lekkere gladde saus.
Breng op smaak met peper en zout.
Maak nu de witlof klaar:
Bak de witlof in een lepel olijfolie.
Voeg de azijn en de honing toe en laat op laag vuur, 15 minuten koken.
Keer de witlof regelmatig om.
Breng op smaak met peper en zout.
Laat ze afkoelen en snijd ze in reepjes.
Maak nu de kip en de champignons klaar:
Bak de uien met de Spaanse peper en de knoflook in een lepel olijfolie.
Voeg de kipfilets blokjes toe en bak het nog 10 minuten.
Voeg de bieslook toe en breng op smaak met peper en zout.
Giet de olie af.
Maak de saus klaar:
Meng de bechamelsaus met het kip-champignons mengsel.
Voeg de witlof reepjes toe en laat de saus, op laag vuur, pruttelen tot de pasta klaar zijn.
Kook de pasta in ruim water me zout.
Giet ze af en meng ze met de kip-champignons-witlof saus.