- 300 g verse pasta (Tagliatelle of spaghetti)
- 4 el. olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- 1/2 Spaanse peper
- 2 uien
- 1/2 zakje diepvries zeevruchten (mosselen, inktvis, krab, garnalen)
- 1/2 zakje diepvries reuze garnalen
- 1 kg mosselen
- (bouquet garni, 125 ml witte wijn, 1 wortel, 2 l water, 1 prei voor de mosselen)
- 4 kabeljauw filets
- 3 lente uitjes
- 50 ml witte wijn
- snufje - saffraan
- 2 el. kleine basilicumblaadjes
- 3 el. fijngehakte peterselie
- 2 blikjes tomaten blokjes
- 1 tl suiker
- zout en versgemalen peper
Snijd de prei en de wortel in blokjes.
Maak de mosselen schoon, kook ze in water met de prei, de wortel, de bouquet garni en de witte wijn. Zeef het kookvocht en bewaar het apart.
Snijd de kabeljauw filets in blokjes.
Hak de peterselie, de knoflook, de peper en basilicum fijn.
Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak een paar minuten de uitjes, de uien, de Peper en de knoflook samen.
Voeg de zeevruchten, de mosselen en de kabeljauw toe.
Voeg nu de wijn, 1 kopje kookvocht van de mosselen, de saffraan, de tomaten blokjes, de peterselie en de basilicum toe.
Zet het vuur laag en laat de saus een paar minuten koken.
Voeg de suiker toe en laat nog 5 minuten pruttelen.
Breng op smaak met peper en zout.