- 2 bakjes cherrytomaten
- 20 teentjes knoflook
- 1/2 bos tijm
- 4 el olijfolie
- 4 el honing
- Bakpapier
- Zout en peper
- 400 g verse worst
- 2 uien
- 4 lente uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- peper en zout
- 20 g verse tijm
- 20 g verse bieslook
- 20 g verse peterselie
- 20 g verse basilicum
- 1 theelepel oregano
- 20 g verse basilicum
- 2 bollen Mozzarella
- peper uit de molen
- 1 pakje pasta voor 4 personen naar keuze
- water, zout, 1 theelepel olie
Maak de tomaatjes klaar:
Pas op, 3 uur in de oven is nodig!
(Tip: maak ze een dag van tevoren en zet ze in de koelkast tot gebruik).
Halveer de cherrytomaten.
Pel de knoflook.
Breek de tijm in stukjes.
Mix met je handen de cherrytomaten samen met de knoflook, tijm, olijfolie, honing een beetje zout en versgemalen peper.
Leg de tomaten met de open kant naar boven in een bakplaat met bakpapier erop in de oven.
Droog de tomaten in circa 3 uur op 160 ºC.
Maak de worst klaar:
Ontvel en snijd de verse worsten in dikke plakken.
Snijd de uien in blokjes en de lente uitjes in ringetjes.
Hak de knoflook fijn.
Hak samen de peterselie, de basilicum, de verse tijm en de bieslook.
Verwarm de olie in een koekenpan of in een wok.
Bak de knoflook met de ui en de lente uitjes, 4 minuten.
Voeg nu de stukjes worst toe en bak mee, 10 minuten.
Voeg de kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
Maak het recept af.
Kook de pasta in ruim kokend water met zout en olie, 8 minuten.
Giet de pasta af en verdeel ze op 4 borden.
Meng snel de tomaatjes (met olie, tijm en knoflook teentjes erbij) samen met de worst om ze op te warmen.
Scheur de Mozzarella bollen erboven, even roeren en klaar!
Verdeel de saus op de 4 borden, boven de pasta.
Garneer met verse basilicum, wat verse gemalen peper en serveer meteen!