- 50 ml Ricard
- 50 ml witte wijn
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel margarine
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels peterselie
- 1 theelepel verse tijmblaadjes
- 200 ml crème fraîche
- 1 ui
Heerlijk zelfverzonnen recept van een romige saus met een subtiele anijs smaak.
Alle anijs dranken mogen in dit recept, hier heb ik Ricard gebruikt.
Het is lekker met varkensvlees of vis.
Snijd de ui in blokjes.
Hak de peterselie.
Snijd de knoflook in plakjes.
Verwarm de margarine in een koekenpan.
Bak de ui tot hij een mooie bruine kleur krijgt.
Blus met de wijn en de Ricard.
Voeg de honing en de knoflook toe en kook een paar minuten.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de tijm toe en de crème fraîche, zet het vuur zacht en laat de saus zacht koken, 10 minuten.
Strooi wat verse peterselie erop en serveer direct.