- 2 kipfilets
- 8 lasagne vellen
- 2 uien
- 4 knoflook teentjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 g verse spinazie
- 100 g diepvries of verse doperwtjes
- 250 g cherry tomaatjes
- 50 g pijnboompitten
- 200 ml slagroom
- 250 g ricotta
- 50 g Parmezaanse kaas
- 1 bol mozzarella
- 1 potje groene pesto
- Peper ( geen zout door de pesto)
Heerlijke lasagne met romige groene pesto saus en groenten.
Snijd de uien in blokjes.
Hak de knoflook fijn.
Hak de spinazie grof.
Snijd de kipfilets in blokjes.
Rasp de parmezaanse kaas fijn.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder vet.
Halveer de tomaatjes.
Maak de pesto saus door de slagroom samen de pesto en de ricotta te mengen.
Breng op smaak met peper.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een wok.
Bak erin de uien en de knoflook.
Bak erin de kip blokjes.
Bak nu de spinazie en bak nog mee tot de spinazie geslonken is.
Voeg nu de doperwtjes en de tomaatjes toe en bak mee, 3 minuten.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
In een ovenschaal, verdeel de helft van het spinazie mengsel.
Zet erop, naast elkaar, 4 lasagne vellen.
Giet de helft van de pesto saus en de helft van de pijnboompitten erop.
Verdeel de helft van de geraspte kaas bovenop.
Verdeel de rest van het spinazie mengsel.
Zet 3 lasagne vellen erop.
Verdeel de rest van de pesto saus erop.
Scheur de mozzarella bovenop en verdeel de rest van de parmezaanse kaas.
Zet in de oven, 40 minuten.