- 8 vierkanten bladerdeeg vellen
- 200 g gehakt
- 200 g spinazie
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 30 g verse munt
- 15 g verse peterselie
- Bakje cherry tomaatjes
- 50 g feta
- Olijfolie
- Peper en zout
- 4 eetlepels paneermeel
Heerlijke taartjes met een frisse vulling.
Laat 8 bladerdeeg vellen ontdooien op de aanrecht.
Snijd de uien en de knoflook fijn.
Hak de knoflook en de peterselie fijn.
Halveer de tomaatjes.
Verkruimeel de kaas in een schaal.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Fruit erin de uien en de knoflook.
Voeg het gehakt toe en bak het tot het goudbruin en gaar is.
Voeg de spinazie, de munt en de peterselie toe en bak tot de spinazie geslonken is.
Zet het spinazie/gehakt in een schaal en hak de spinazie fijn.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven op 210 graden voor.
Zet 2 vellen bladerdeeg op elkaar en vouw de randen naar binnen (vorm een bootje met het deeg) en zet ze op een, met bakpapier bekleedd, ovenplat.
Strooi op het bodem van de taartjes, 1 eetlepel paneermeel.
Vul de taartjes met 2 eetlepels gehakt.
Verdeel de tomaatjes erop en strooi de kaas bovenop.
Zet de taartjes in de oven, circa 25 minuten op 210 graden.
Strooi wat munt en sesamzaadjes op de taartjes en serveer ze meteen.
Lekker met salade.