- 350 g bloem
- 2 theelepels zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 glas water
- 1 eetlepel verse dragon,peterselie, tijm en rozemarijn of droge Italiaanse kruiden
- 2 zakjes bakpoeder
- 2 venkelknollen
- 2 eetlepels spekjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 g garnalen
- 1 pakje gorgonzola dolce
- 1 ui
- 1 eetlepel tijm
- sap van 1/2 citroen
- 1/2 Spaanse peper zonder zaadje (indien gewenst)
- peper en zout
Lekkere gezonde plaattaart met venkel, gorgonzola en garnalen.
Maak het deeg klaar.
Laat het deeg 1 uur rusten.
Rol het deeg uit op, leeg het op een ovenplaat bekleed met bakpapier.
vouw de zijkant naar binnen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de venkel in dunne plakken.
Snijd de ui in plakjes.
Zet een grote koekenpan op het vuur vuur, met daarin een scheutje olijfolie en bak daarin de venkel voor 5 minuten, of tot lichtbruin en bijna gaar.
Bak de ui, de spekjes, de peper (indien gewenst) en de garnalen met de venkel mee, nog 10 minuten.
Blus het geheel af met de citroensap, laat het vocht verdampen en zet van het vuur. Laat uitlekken.
Verspreid de venkel over de taart, bestrooi met tijm, verkruimel de Gorgonzola erover en schuif de oven in voor 30 minuten.
Haal de taart uit de oven, laat iets afkoelen, snijd deze in stukken en serveer.
Lekker met een salade!