Door: Dominique op 15 - 12 - 2023 in de categorie Speciaal, Warme Saus
Ingredienten
  • 1 sjalot
  • 4 cm verse gember
  • 1 glas wittewijn
  • 1 limoen
  • 100 ml slagroom
  •  3 Eetlepels zoete chilisaus
  • 6 Eetlepels sojasaus
  • 1/2 eetlepel wasabi pasta
  • 100 g roomboter
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 6 personen


Geen tijd, zwakke gezondheid of geen zin?
Ik heb een oplossing, van tevoren koken en invriezen.
Veel gerechten kunnen wel in de vriezer, bijvoorbeeld sausen.
Deze saus voor vis zag ik op televisie.

Het is een recept van Rudolf. Hij serveerde het met gefrituurde sushirol met tonijn.
Het is snel klaar en het smaakt heerlijk!

Pel en snipper 3 sjalotten.
Pel en snijd de gember in dunne plakjes.

Bak ze in een beetje olifolie.
Blus met de wijn en de sap van de limoenen en laat het voor de helft reduceren.
Zet het vuur zacht, voeg de slagroom toe en laat voor de helft reduceren.

Giet de saus door een fijne zeef,
zodat de gember en sjalot worden
verwijderd.
Zet de pan terug op het vuur en voeg de sojasaus, chilisaus en de boter toe.
Roer goed met een garde tot de saus gebonden is en de boter gesmolten is.

Wanneer je wil eten, warm zacht op en roer de wasabi doorheen.

!Pas op je saus na de slagroom mag absoluut niet koken!

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties