- 250 g bloem
- 1/2 grote glas warm water
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 1 zakje droge gist
- 1 theelepel olijfolie
- 200 ml tomatensaus
- 100 g Parmezaanse kaas
- 100 g Feta
- 20 Cherry tomaatjes
- 20 g verse tijm
- 250 g verse spinazie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels pijnboompitten
- Peper
- Olijfolie
Maak eerst het deeg klaar:
Zet de bloem in een grote kom.
Voeg de suiker, de olie en de gist toe.
Voeg het water en de zout toe en kneed, 5 minuten, tot een mooi deeg.
Zet een theedoek erop en laat het deeg, 1 uur rusten en rijzen.
Snijd de ui fijn en hak de knoflook.
Halveer de tomaatjes.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Verwarm in een wok de olijfolie.
Bak erin de ui en knoflook teentjes.
Voeg de spinazie toe en bak tot hij slinkt.
Zet het mengsel in een vergiet en met de rug van lepel druk goed erop om sap eruit te doen.
Rol het deeg uit tot een dun cirkel.
Pak een ovenplaat, bekleed hem met een vel bakpspier en zet het deeg erop.
Prik een paar gaatjes met een vork.
Smeer het deeg met de tomatensaus tot 1 cm van de zijkant.
Breng op smaak met peper en strooi de tijm bovenop.
Verdeel het ui-knoflook-spinazie mengsel erop.
Verdeel de tomaatjes erop.
Laat de tonijn goed uitlekken.
Verdeel nu de tonijn op het spinazie mengsel.
Verdeel bovenop de Parmezaanse kaas, de Feta en de pijnboompitten.
Zet de pizza in de oven en bak hem op 220 graden, ongeveer 35 minuten.
Serveer met sla erbij.