Door: Dominique op 2 - 01 - 2022 in de categorie Anders, Aziatische keuken
Ingredienten
  • 3 kipfilets
  • 2 eetlepel Croma of bakboter
  • 8 eetlepels paneermeel
  • 2 eiwitten
  • 1 komkommer
  • 1 mango
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 bakje soja bonen
  • 4 kopjes witte rijst
  • 4 eetlepels rijst azijn
  • 4 theelepels sojasaus
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels yogonaise
  • 1 eetlepel mierikswortel
  • Zout en peper
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Heerlijk poke bowl met gepaneerde kipfilet reepjes.

Kook de rijst in kokend water met rijst.
Giet de rijst onder de kraan af en laat hem staan.
Meng de rijst met azijn.
Breng op smaak met peper en zout.

Doe de paneermeel in een diepe bord.
Klop de eiwitten iets luchtig.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de Croma (bakboter) in een koekenpan.
Dop de kipfilets in de eiwitten en dan in de paneermeel.
Bak de kipfilets beide kanten, eerst op hoog vuur en dan op laag vuur, 15 minuten.
Snijd ze in reepjes en laat ze afkoelen op een bord.

Neem een kleine koekenpan en bak zonder vet de sesame zaden, 2 minuten.

Snijd de komkommer in de lengte, doe de midden met zaadjes weg en snijd hem in stukjes.
Snijd de mango in reepjes.
Scheur de muntblaadjes in stukjes.

Maak de Raifortsaus door de mayonaise te mensen met de mierikswortel in een kommetje.

Verdeel de rijst op 4 borden.
Verdeel de kipfilets.
Verdeel de mango en de komkommer stukjes.
Verdeel 1 lepel soja bonen.
Verdeel 1 lepel sesamzaad.
Besprenkel met soja saus en muntblaadjes.

Serveer met de Raifortsaus erop.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties