- 2 kg aardappelen (eigenheimers)
- +/- 7 eieren
- Beetje zout
- Nootmuskaat
- Panneermeel
Eten met vrienden
Nathalie en Joke hadden gekozen voor een heerlijk ouderwets hoofdgerecht:
Kalfsrollade met spruitjes en sperziebonen.
Joke had ook gekozen voor een aardappel bijgerecht.
Het recept is van haar oma.
Haar dochter vertelde dat ze soms restant van stoofvlees in het recept verwerkt.
Pommes parisiennes zijn aardappelpuree balletjes, gepaneerd en gefrituurd.
Je kan ze een dag van tevoren maken.
Ideaal bijgerecht voor kerstmis!
Zet de aardappelen met zout op en kook ze tot je ze kan inprikken.
Giet ze af en stoom ze gaar.
Zeef ze, zo warm mogelijk, met een draai/roerzeef.
Split de eieren.
Roer de eierdooiers één voor één door de gezeefde aardappelmassa tot het smeuïg is.
Draai balletjes, zo warm mogelijk, ter grote van een bitterbal.
Klop de eiwitten met een vork luchtig.
Haal de balletjes door het eiwit.
Vervolgens rol de ballen door de paneermeel heen. (in een diep bord)
Bewaar ze, maar dek ze niet af!
Frituur ze, 5 minuten, in olie op 180 graden.