- 2 uien
- 3 preien
- 2 teentjes knoflook
- 20 g verse tijm
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 g rijst voor risotto
- Peper en zout
- 125 ml crème fraîche
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 liter water
- 2 kip bouillonblokjes
Heerlijke romige rijst.
Inspiratie uit het programma, wat eten we?
Snijd de uien in kleine blokjes.
Hak de knoflook fijn.
Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Was de preien, snijd de donker groenen uiteinden af en snijd ze in ringetjes.
Kook 1 liter water en meng het met 2 kip bouillonblokjes.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie.
Bak erin de uien samen met de knoflook.
Voeg de preien toe en bak mee, 5 minuten.
Voeg de rijst toe en bak mee, 3 minuten.
Zet het vuur zachter, voeg al roerend, beetje bij beetje, het kipbouillon toe.
Wanneer is er geen vocht meer, voeg er meer bouillon bij.
Proef het af en toe.
Blijf met je rijst, het gaat best snel.
Voeg nu de parmezaanse kaas en de crème fraîche toe,en meng goed met de risotto.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de risotto op 4 borden en serveer meteen ( het koelt snel af).