- 8 bladerdeeg vellen
- 2 kipfilets
- 1/2 courgette
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1 bakje champignons
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepels van verse peterselie, dragon en tijm
- 4 eetlepels paneermeel
- 1 prei
- 1/2 Spaanse peper (zonder zaadjes)
- 1/2 rode paprika
- 1 flesje kookroom Blue Band Finesse
- 3 eieren
- 1 Mozzarella
- peper en zout
Een lekkere zelf verzonnen quiche met een Italiaanse accent.
Laat de bladerdeeg vellen ontdooien op de aanrecht.
Snijd de paprika, de kip, de ui en de courgette in blokjes.
Snijd de champignons in plakjes.
Snijd de peper en de prei in ringetjes.
Hak de knoflook en de kruiden fijn.
Verwarm de olijfolie in een wok.
Bak de ui samen met de paprika en de peper.
Voeg de champignons en de courgette toe en bak nog een paar minuten mee.
Voeg de kipfilets blokjes, de prei en het knoflook mengsel toe en bak nog op hoog vuur.
Doe de tomaten blokjes en de suiker erbij, breng op smaak met peper en zout en laat de saus zacht koken.
Laat de quiche vulling, minstens een half uur uitlekken in een vergiet.
Verdeel op de bodem van een quiche vorm de bladerdeeg vellen.
Strooi de paneermeel op de bladerdeeg.
Verdeel de vulling op de paneermeel.
Meng de kookroom samen met de eieren en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het kookroom mengsel op de vulling.
Scheur de Mozzarella bovenop.
Bak de quiche 30 minuten op 180 graden.