Door: Dominique op 21 - 04 - 2015 in de categorie Dipsaus, spread
Ingredienten
  • 6 eetlepels verse munt
  • 6 eetlepels verse koriander
  • 4 lente uitjes
  • 2 Griekse yoghurt (of zelfgemaakte yoghurt, 2  x 80 ml)
  • peper
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 4 personen

Raita is een koud, fris sausje.
Het wordt in India bij pittige curry’s geserveerd. Perfect als frisse tegenhanger van de pikante pepers.
De bekendste Raita variant is komkommer Raita die op de Griekse Tzatziki saus lijkt.
Raita is ook lekker bij vlees of bij Barbecue.

 

Hak samen in een keuken machine de lente uitjes, de munt en de koriander samen.

Meng het mengsel met de yoghurt, de komijn poeder, de suiker en de cayenne poeder.

Breng op smaak met peper en zet de Raita, minimaal 1 uur in de koelkast.

11178498_1027892747239387_2043530238_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties